23 May VIP KINOTEKA 2019

 

 

 

Projektom Vip Kinoteka, započet je dugoočekivani proces digitalne restauracije filmskog nasleđa, a na tom putu agencija Right je dala svoj doprinos i potrudila se da Jugoslovenskoj kinoteci nađe pravog partnera – kompaniju Vip mobile, kao i da projektu obezbedi zasluženi publicitet.

 

Pokazali smo da je posao PR-a mnogo  više nego  napisana reč ili poslato saopštenje: Naš posao je realizacija velikih i malih ideja, umrežavanje ljudi, kompanija, institucija.

 

Kreirali smo veliko interesovanje javnosti čime smo dali doprinos podizanju svesti javnosti o značaju digitalne restauracije kojoj pribegavaju sve svetske i evropske kinematografije danas kako bi sačuvali dela 7. umetnosti.

 

U medije smo vratili poznata imena naše kulture, a što je najbitnije projektom Vip Kinoteka udahnuli smo novi život filmskim klasicima koji su obeležili čitavu jednu epohu.

 

U proteklih godinu dana povodom projekta upriličeno je 10 premijera od koji 6 gala, na kojima su prisutni uživali u projekcijama kao i u žurkama koje su ovim povodom organizovane.

 

Projekat Vip Kinoteka nosi prefiks „nacionalan“ ne samo zbog značaja već i zbog činjenice da je organizovano više od 100 projekcija u 20 gradova širom Srbije koje je posetilo oko 6000 ljudi.

 

Zahvaljujući digitalnoj restauraciji filmovi su nastavili svoj život van granica Srbije – na međunarodnim filmskim festivalima poput Berlinala i Kranjske gore. Filmovi su u punom sjaju prikazani i na javnom servisu a neke od naslova pogledalo je više od milion i po ljudi. 7

No Comments

Post a Comment